srijeda, 4. srpnja 2018.

Čimbenici koji mogu utjecati na proizvodnju majčinog mlijeka

Kad postanemo majke počnemo imati puno više strahova, počinjemo svijet drugačije vidjeti i to je da ništa nije isto jer smo sada zaduženi za malu osobu koja je naš razlog postojanja, to je naša ljubav i moramo ga zaštititi od svega

Među svim onim strahovima koji se generiraju kada se dijete rodi, jest činjenica da mi ispuštamo majčino mlijeko i to je jedina i najbolja hrana za bebu do najmanje 6 mjeseci. Pa očito želimo da imate sve hranjive tvari koje je mlijeko što je duže moguće. I strah koji se osjeća zbog opskrbe dolje ili grudi suha je vrlo velika, znam iz iskustva.

Majčino mlijeko, nesumnjivo najbolja hrana za bebe

Bez sumnje će doći vrijeme kada će proizvodnja mlijeka početi padati, ali sve majke žele da to bude prirodno jer beba počinje jesti čvršće. Nažalost postoje čimbenici koji mogu utjecati na proizvodnju mlijeka i smanjiti opskrbu mlijekom.

Na primjer, činjenica povratka na posao može biti čimbenik, moramo uzeti u obzir nekoliko stvari i da u nekoliko dijelova svijeta majke ne mogu puno vremena, mjesec dana i trebaju se vratiti na posao, moraju biti sati bez bebe. Meni se dogodilo da sam se morao brzo vratiti na posao i istina je da je ružno ne moći dojiti.

U tom slučaju potrebno je izvući mlijeko koje ne pomaže puno, a to je i druga stvar koja je stres koji može uzrokovati rad. Ti čimbenici, socijalni, psihološki i ponekad ekonomski mogu uzrokovati nisku proizvodnju majčinog mlijeka.

Mnogo je čimbenika koji to mogu proizvesti

Pored onoga što sam spomenuo ranije može utjecati na proizvodnju mlijeka:

Činjenica da vaša beba vodi vodu ili drugu tekućinu koja vam nije potrebna je samo negativna jer je istina da ono što uzimate zamjenjuje mlijeko i za trenutak sve što trebate je majčino mlijeko.

-Ostalo što utječe na proizvodnju mlijeka je da nametnete rasporede umjesto dojenja na besplatnu potražnju. Gledajte majku, ključ dobre i veće proizvodnje je usisavanje, što znači da što više beba ublaži više mlijeka, stoga ga trebate dati kad god poželite.

- Hrana koju uzimate, može se činiti glupim, ali ono što jedete utječe puno, jer ako imate dijeti koja je vrlo niska u kalorijama, možete smanjiti kvalitetu mlijeka i količinu.

- Pa, obiteljski pritisak je još jedna stvar, najbolja stvar koju možete učiniti je da se posavjetujte sa stručnjakom u slučaju, kako biste se mogli smiriti.


Uvijek se sjećate da je ključ dobre proizvodnje mlijeka usisavanje

0 komentari: