petak, 13. srpnja 2018.

Najveće misterije Gradačca

1-Nikome nije jasno zašto Gradačac ima najskuplju vodu u državi.Sudeći po neposrednoj blizini općih izbora,kada svi traže glasove,sa dovoljno pritiska možda bi se to i moglo promijeniti ali treba djelovati.


2-Kula Husein kapetana Gradaščevića nekako izgleda kao prepuštena vremenu da je izjeda polahko.Naša ljepotica ima previše potencijala da bi je dnevno posjećivalo 5-10 ljudi ili da služi kao lijepo pozadina na slikama mladenaca.

3-Jezera,naše ljepotice Vidara i Hazna.Zašto da naša omladina pa i stariji idu na bazene u okolne gradove ili u Tuzlu kada je u njima previše ljepote da samo prolazimo pored njih.Pojedinci su napravili malo izletište na Vidari gdje se svi okupljaju,svaka im čast ali se moraju uključiti i općinske vlasti da nam jezera ne služe kao septičke jame.

4-Psi lutalice.Kad će se više naći rješenje za njih.Napadaju djecu,par ujeda ove godine.Jeli treba čekati da nekoga ubiju?Nije više ni odraslima svejedno prošetati našom lijepom čaršijom kada ih je svakim danom sve više i više.

5-Kružni tok kod pijace.Ko je samo došao na ideju da njega radi,koja mu je svrha a poslije njega uradiše i "kružni tok" kod Konzuma koji i nije kružni.To samo oni znaju.

6-Ko je i zašto Dom zdravlja pretvorio u osrednju ambulantu.Pojedinci se trude da pomognu bolesnicima a drugi samo upućuju u svoje privatne ordinacije.Nekada smo imali skoro sve a sada za svaku sitnicu dobiješ upunicu i ako nemaš nikoga da te vozi na UKC Tuzla idi brate pješice "ambulantna kola ne služe za to."

7-Sport nam propada.Dvoranu imamo a naši šampioni idu po okolnim dvoranama da treniraju čaki i naši košarkaši u kolicima,koji su sve dali za državu i oni plaćaju ionako preskupe termine za treninge i utakmice.

8-Svi prilazni putevi do čaršije su katastrofalni,možda zato jer nema mjesta na njima za kružne tokove.

0 komentari: