petak, 6. srpnja 2018.

Izazvale pometnju zanosnim tijelima i twerkanjem

Svako malo naletimo na novi video sa twerkanjem.

Ana Richter voditeljica je Booty twerka u Zagrebu, a treninzi su zabranjeni znatiželjnim muškim pogledima, dok god su u njenom trening - prostoru. Twerkanje se uglavnom povezuje sa provokativnim i izazovnim načinom plesa, dok se u zbilji sastoji od brojnih teških elemenata koje zahtijeva ova plesna disciplina.

- Muškarci uglavnom povezuju twerk sa seksipilom i nemaju realno mišljenje jer se nisu odvažili i probali twerkati, sigurna sam da bi promijenili mišljenje da pokušaju zaplesati - uvjerena je Ana.

Ona navodi da veliki dio muške populacije ne bi izdržao niti jedan njihov trening.


U Choro plesnom studiju, djevojke svakodnevno naporno treniraju kako bi se dovele do vrhunske forme i rezultati su vidljivi već nakon tri treninga.

- Za twerk nema konkretnog prijevoda na hrvatski, u slobodnom prijevodu mogli bismo to nazvati "guzotresom" - sa smiješkom komentira Ana.

- Cilj treniranja twerka je izgubiti salo, zategnuti mišiće u stražnjici i nakon određenog perioda tresti čvrstu mišićnu masu - objasnila je simpatična voditeljica.

Što se tiče plesa izvan studija, to prepuštam curama, one su slobodne pokazati svoje znanje gdje žele, ja s njima želim postići da one nauče plesne korake i željeno formiraju svoje tijelo - objašnjava Ana.

Napominje da između bjelkinja i crnkinja kod twerkanja nema razlike, pokreti su isti, samo prednost imaju djevojke većih oblina.

Trening se sastoji od tri dijela. Prvi dio se sastoji od vježbi aerobika, u drugom dijelu podučavaju se koraci twerka, dok je sam twerk samo jedan korak unutar razrađene plesne discipline. Nakon zagrijavanja djevojke plešu i imaju priliku izraziti se na plesnom podiju.

0 komentari: