četvrtak, 12. srpnja 2018.

Prirodan porod ili carski rez? Prednosti i nedostaci

Trudnoća je jedna od najboljih stvari koje se mogu dogoditi ženama, to je nešto tako uzbudljivo i jedinstveno da ne možete objasniti koliko je to sjajno. Ali istina je da s ovim dolaze mnoga pitanja i da su to normalne, više kad je u pitanju prvo dijete. Najveća sumnja ima veze s načinom na koji će se dijete roditi.



Ova je istina nešto što brine mnoge žene i da postoji toliko mnogo stvari koje se mogu dogoditi. Na primjer, nema sumnje da je prirodni porođaj je najbolji izbor, ali isto tako ima svoje ružne stvari, svoje negative i carski rez suprotno dešava, je rekao da se nije najbolji izbor, ali to ima svoje pluseve. Sada, da više nemate sumnje, reći ću vam koje su prednosti i nedostaci svakog oblika rođenja.

Prirodan porod


Recimo da je prirodan porođaj uvijek najbolji način za bebu i da je to uistinu bolje. Očito, ako postoji problem, najbolja stvar je carski rez.Iako je najvažnije donijeti bebu na svijet.


Prednosti:
 Prirodni porođaj ima mnoge prednosti, kontrakcije koje se javljaju jedna su od ovih prednosti i da su to važne jer pomažu zreliti pluća djeteta. Druga stvar je manje vjerojatno da će imati komplikacija,dok carski rez može dati infekcije, krvarenja, uterine rupture i još mnogo toga. Vi ćete biti puno više u prilogu vašeg mališana, a vi ćete imati veću mobilnost za interakciju s njim, ali i kako ćete se oporaviti brže,imati ćete više energije da se brine o njemu.



Nedostaci:
 Oni su bolovi za kontrakcije, oni mogu biti vrlo bolni, iako to ovisi više od svega na svakoj ženi jer svi osjećaju drugačije. Druga stvar je činjenica da se previše silne da se razbijete, to nije jako ozbiljno, ali morat ćete pogoditi bodove i morat ćete ostati duže u oporavku.

 carski rez


A sad ću vam reći koje su prednosti i mane carsog rez. To je više od bilo čega korišteno u slučajevima hitnih slučajeva, ali stvarnost je da ovisno o ženi, ponekad prirodno rođenje nije učinjeno izravno i ona ide izravno na carski rez.



Prednosti:
 Ova operacija kako bi svijet donijel vašeg mlišna


ima nekoliko prednosti, a najvažnija i najviše nepodmirenih značajka je da je najbrži način da dođete do male maternice. Vrlo je dobro kada beba ima problema s pupčanicom, ako ima neku bolest, ako nije u ispravnom položaju i više. Zapravo, carski rez je za hitne slučajeve i zato se ponekad preporučuje.



Nedostaci:
 Sada je problem carskog reza da ćete se oporaviti sporije, tako da možete dobiti oko 4 ili više dana u bolnici. Dobili ste ožiljak koji treba vremena da zacijeli, ali postoji opasnost od krvarenja, infekcija, rupture maternice i u najgorem slučaju, to završava smrću  majke.

0 komentari: